Мандруючи славетним Чигиринським краєм…

Мандруючи   славетним Чигиринським краєм…

12 червня відбулося чергове засідання наукового клубу студентів готельно-ресторанної справи та туризму, на якому вони навчалися створювати віртуальну екскурсію на тему « Чигиринщина. Славетний край козацький».

Віртуальна екскурсія є однією з інноваційних форм навчально-виховної діяльності, яка спрямована на формування  комунікативних, пізнавальних, навчальних дій, сприяє підвищенню цікавості до культурної спадщини. Віртуальні екскурсії дають можливість переглянути всі експозиції, краєвиди у будь-який зручний час, вирішують проблеми доступності. Це віртуальне відтворення реально існуючих об’єктів з метою створення умов для самостійного спостереження, збору необхідних фактів та ін.
Студенти працювали з інформаційними джерелами, писали текст екскурсії, вчилися створювати фото-презентацію туристських, екскурсійних об’єктів Чигиринщини - землі козацької слави, батьківщини видатного полководця України Богдана Хмельницького. Тут розбудовувалася Українська козацька держава, ці місця є колискою повстання Коліївщини XVIII ст., тут діяла Холодноярська республіка 1918-1922 рр. Богданів край- унікальний  куточок Черкащини. Він славиться не тільки своєю історією, а й вражає самобутніми культурними традиціями, мальовничими краєвидами, щирою українською гостинністю.
І попри те, що віртуальні екскурсії стали тенденцією нашого сьогодення, і ми маємо змогу подорожувати не виходячи з аудиторії, студенти вирішили обов’язково поїхати на Чигиринщину. І зроблять вони це  вже в наступному навчальному році…