Майбутні фахівці сфери гостинності доєднались до гостьової лекції

Майбутні фахівці сфери гостинності доєднались до гостьової лекції

Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова та спеціальності 242 «Туризм та рекреація» долучилися до онлайн-лекції на тему «Відповідальний туризм: як і навіщо подорожувати свідомо?».

Лекторка Марія Бєлобородова, к.е.н., доцент кафедри туризму та економіки підприємства Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» розповіла здобувачам освіти про сутність туризму та його соціологію.

На зустрічі було розглянуто етапи трансформації змісту соціальної відповідальності закладів індустрії гостинності України та основні напрямки соціально відповідальних практик, які змінювались в країні під впливом різноманітних зовнішніх та внутрішніх чинників.

Головним завданням лекції було ознайомити студентів із соціокультурною сутністю туризму як інституційної форми розважально-пізнавальної діяльності в сукупності його проявів: туристичної діяльності і поведінки, туристичних груп і організацій, соціальних систем і соціального інституту туризму.

Лекція була надзвичайно корисною для майбутніх фахівців у сфері гостинності адже продемонструвала соціокультурний потенціал сфери туризму та довела, що створення розвиненої туристичної індустрії може вирішити багато соціальних проблем держави.