Людина і війна очима наукового гуртка “LINGUA|”

Людина і війна очима наукового гуртка “LINGUA|”

Війна і доля людини - один із найважливіших мотивів початку 21-го століття. Причому майже завжди війна розглядалася як трагедія для людини, яка відчуває на собі весь тягар і лихоліття кривавих подій війни.

5 червня у Східноєвропейському університеті імені Рауфа Аблязова пройшло чергове засідання наукового гуртка “LINGUA” для студентів спеціальності 035 «Філологія», на якому піднімалася тема війни та її впливу на людину в американській літературі XX-го і початку XXI-го століття.
Керівник гуртка професор Ігор Лімборський на прикладах розкрив сутність війни як фону для розкриття людської природи. Студенти кафедри теорії і практики перекладу представили доповіді та проаналізували внесок у літературний дискурс про війну основних творів Ернеста Гемінґвея, Нормана Мейлера, Тіма О’Брайена, Кевіна Пауерса. 
Поціновувачи англійської мови дійшли висновку, що у творах зображується не лише війна, але й їх психологічні, соціальні і культурні наслідки, тому твори про війну допомагають розуміти не лише саму війну, але й її трагічні наслідки для людей і суспільства в цілому.