– Спочатку було важко, але я вже звикла, - каже офіціант Юлія, – ми вже втягнулися у графік роботи. Залишилося лише хвилювання щодо того, щоб не помилитися і не підвести колег.
– Робота не важка, – додає бармен Сергій, – головне – робити її швидко та якісно.
Особливістю цієї практики є те, що студенти повноцінно працюють на обраних посадах, повністю відповідаючи за свою ділянку роботи. Відповідно й пансіонат виплачує їм заробітну плату.
– Зарплата відносно невелика, – розмірковує офіціант Алла, – але, враховуючи, що нам компенсували вартість переїзду, ми не платимо за проживання і безкоштовно повноцінно харчуємося, – це доволі непогані гроші.
– Я взагалі сюди приїхав не за заробітком, – говорить помічник повара Тарас, – а чогось навчитися і отримати новий життєвий досвід.
Для більшості студентів це перша роботу, тому мають чудову нагоду набути професійних вмінь і навичок, що, безумовно, допоможе їм у майбутньому.
– Я трохи плуталася у приготуванні шейків, що було для мене новим, – розповідає бармен Христина. – Тепер навчилася, проблем немає. Гадаю, що добре вивчу барну справу.
– Навчився смажити шашлик з баранини, морепродуктів та овочів, – додає помічник повара Ігор. – Їх приготування має певні особливості, але тепер замовлення гостями цих блюд мене не бентежить.
– Я працювала офіціантом у Санкт-Петербурзі, тепер тут, – говорить офіціант Юлія. – Безумовно, це позитивний досвід.
Кращих студентів адміністрація пансіонату заохочує грошовими преміями та безкоштовними екскурсіями цікавими об’єктами Західного Криму.
Тож побажаємо нашим студентам гідно проявити себе у роботі та добре відпочити.