Лекція «Особисті немайнові та майнові права подружжя» від фахівців БВПД

Лекція «Особисті немайнові та майнові права подружжя» від фахівців БВПД

У рамках Меморандуму про співпрацю з Черкаським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Східноєвропейському університеті імені Рауфа Аблязова відбулась лекція “Особисті немайнові та майнові права подружжя” для студентів-правників.

Лектори Маргарита Якименко — головний юрист відділу безоплатної правової допомоги та Юлія Гурнак — головний фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою обговорили зі студентами немайнові права та обов’язки подружжя та майнові права подружжя. 

Студенти дізнались про шлюбний договір, які відносини він регулює щодо майна та дітей пари. Фахівці БВПД розказали хто має право на утримання другим із подружжя під час шлюбу та після його розірвання.Майбутні юристи довідались про режим окремого проживання, його суть та підстави встановлення. Особливо актуальним стало питання розлучення під час дії воєнного стану. Кожен пункт теми лектори ілюстрували прикладами з юридичної практики, справами, які вели спеціалісти БВПД та особистим досвідом. 

Тема була досить цікавою для студентів, тому після розгляду тез, молодь ставила питання фахівцям, активно обговорювала відповіді та дискутувала з приводу спірних ситуацій у судовій практиці. Лекція видалась продуктивною, студенти задоволені, що отримали нові знання з цивільного і сімейного права на прикладі реальних судових справ та досвіді співробітників БВПД.