Дні науки та «космічні» події в університеті

Дні науки та «космічні» події в університеті

14-15 квітня 2011 року у стінах Східноєвропейського університету економіки і менеджменту відбулася знаменна подія - пройшла Міжнародна наукова конференція «Економіка і менеджмент підприємництва в параметрах національної економічної моделі України та в умовах глобалізації», присвячена 50-ти річчю першого космічного польоту Юрія Олексійовича Гагаріна.

Пленарне засідання почалося під знаком ювілею першого космічного польоту та зв’язку космічних проектів останніх десятиріч із сучасними науковими проблемами суспільства.

У конференції взяли участь провідні викладачі та студенти різних спеціальностей та курсів університету, науковці інших ВНЗ України, Росії, Білорусі, Азербайджану. Організатори та гості були приємно вражені широтою наукових інтересів учасників: у межах студентської науково-практичної конференції працювало 17 секцій, були представлені доповіді 155 студентів. Загалом у обговоренні взяли участь понад 250 студентів та викладачів – керівників молодих науковців. Усі представлені секційні напрямки відзначились запеклими науковими дискусіями та інтелектуальними баталіями: «Економічна теорія в умовах глобалізації економіки» - 16 доповідачів, «Кримінально-правова наука в умовах сучасних трансформаційних процесів» - 15 доповідачів, «Проблемні аспекти теорії і практики перекладу та компаративістики» - 15 доповідачів, «Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології в науці, економіці та освіті» - 12 доповідачів, «Маркетинг, реклама і PR – сучасні проблеми та тенденції розвитку» - 14 доповідачів, «Актуальні проблеми фінансів, грошового обігу та кредиту» - 11 доповідачів, «Ґенеза держави і права: історико-теоретичні аспекти» - 11 доповідачів, «Іноземні мови у сучасному комунікаційному просторі» - 10 доповідачів, «Актуальні проблеми цивільного права та практики його застосування у сучасний період» - 10 доповідачів, «Розвиток системи обліку, аналізу та аудиту в Україні: традиції, проблеми, перспективи» - 9 доповідачів, «Економіка підприємства: теорія і практика» - 9 доповідачів, «Документознавство та інформаційна діяльність: проблеми освіти, науки, практики» – 8 доповідачів, «Соціально-гуманітарні аспекти педагогіки вищої школи» - 4 доповідачів, «Сучасний стан туризму та готельно-ресторанного бізнесу в Україні і світі» - 8 доповідачів, «Проблеми ландшафтного дизайну та шляхи їх вирішення» - 7 доповідачів, «Комплексні підходи до вдосконалення управління в медицині» - 8 доповідачів, «Сучасний менеджмент: проблеми, гіпотези, дослідження» - 12 доповідачів. Для представлення наукових здобутків професорсько-викладацького складу працювали наступні секції: Секція 1. Актуальні проблеми становлення демократичного врядування в Україні – 9 доповідачів; Секція 2. Актуальні проблеми перекладу – 11 доповідачів; Секція 3. Менеджмент і підприємницька діяльність – 6 доповідачів; Секція 4. Актуальні проблеми розвитку бухгалтерського обліку, аналізу і контролю в умовах економічних трансформацій – 5 доповідачів; Секція 5. Фінансові та кредитно-грошові відносини суб’єктів господарювання – 9 доповідачів; Секція 6. Маркетинг у контексті міжнародної економічної співпраці – 5 доповідачів; Секція 7. Формування бізнес-середовища та розвиток підприємницької діяльності – 7 доповідачів; Секція 8. Інформаційні технології та моделювання бізнес-процесів в умовах креативної економіки – 7 доповідачів.

Усі учасники відзначили високий рівень організації та проведення конференції і висловили глибоку подяку керівництву університету за можливість поспілкуватися із колегами на актуальні теми та розширити власні наукові горизонти.

Урочисте засідання 15 квітня почалося доповіддю президента СУЕМу проф., д.т.н., заслуженого діяча науки і техніки України Р.А. Аблязова. Рауф Ахметовича Аблязов згадав досягнення конструкторів, менеджерів, робітників, дослідників (у тому числі Черкаських підприємств та організацій), що забезпечували космічні програми, та пов’язав їх із сучасними проблемами менеджменту.

На засіданні був присутній секретар Черкаської міськради Віктор Горкун, він вручив стипендії кращим студентам СУЕМ. Відзначили студентів Східноєвропейського університету грошовими преміями також керівники «Альфа-Банку» та Черкаська обласна спілка роботодавців. Президент університету Р.А. Аблязов вручив кращим юним дослідникам право на щоквартальну стипендію університету.