Дизайн для підлітків

Дизайн для підлітків

8 червня 2024 року відбулось останнє заняття навчального курсу для підлітків «Графічний дизайн. Малювання на графічних планшетах». Кожен з учнів отримав для роботи графічний планшет.

За підтримки президента Східноєвропейського університету 3-місячне навчання щосуботи відбувалось абсолютно безкоштовно.
Аблязова Наталія про сенс курсу «Графічний дизайн»: «Сьогодні підлітки багато малюють. Чому? Ні для кого не секрет, що світ соціальних мереж, безкінечний візуальний фон існують постійно навколо наших дітей. Такі поняття, як скролінгова кома, легкий дофамін, секунди на прийняття рішень замість 8 хвилин, що притаманні дорослим і батькам, неможливість зосередитись на читанні – це проблеми сучасних дітей. Вважаю, що любов до малювання – це чудовий компенсаторний механізм для підлітків – можливість зупинитися, осмислити те, що їх оточує, проговорити те, що хвилює. Тому, розвиваючи навички малювання на графічних планшетах, ми не тільки готуємо 8-11 класників до майбутньої професії але і допомагаємо їм стати психологічно здоровіше. А крім того курси – це ще і приємне перебування в середі однодумців-підлітків і дорослих».
Щосуботи відбувались заняття з  перервою на горнятко з чаєм і смаколиками.

Відгуки:
Вдячні за чудову ідею керівнику кафедри графічного дизайну Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова Денисенко Юрію, молодій і надзвичайно талановитій викладачці, переселенці з містечка Нью-Йорк (Донецької області) Паршиній Анастасії (@a.nasaii), директорці фахового коледжу СУРА Новак Анні, викладачу кафедри маркетингу  Киричук В’ячеславу за професійну рекламу курсу, що дало нам можливість зібрати таких чудових і талановитих юних дизайнерів. Дякуємо команді технічного забезпечення: Доброскоку Ігорю і Васюхно Володимиру.  Дякуємо викладачці кафедри дизайну Скварчинській Людмилі за підготовку до друку і друк робіт випускників курсу.

Тільки зараз ми зрозуміли скільки співробітників прийняло участь в тому, щоб цей курс відбувся і відбувся якісно і змістовно. Ще раз щиро  вітаємо випускників! І запрошуємо на навчання в Фаховий коледж СУРА і Східноєвропейський університет продовжити навчання за спеціальностями «Маркетинг» і «Графічний дизайн».

Добрий день, хотіла висловити вам велику подяку за ці шедевральні курси, я зрозуміла як користуватись фотошопом, а особливо як використовувати графічний планшет. Вчителька дуже добра та чудова. Вона гарно все пояснювала, а коли наставав час відпочинку ми сідали за стіл, їли солодощі та розповідали цікаві і смішні історії. Я дуже задоволена що потрапила на ці курси тепер я дуже радію бо розвісила усі роздруковані мої малюнки на стіні дякую вам велике!)
 Марченко Маріна