Черкаські cтуденти дебатували на тему виборів

Черкаські cтуденти дебатували на тему виборів

Черкаські студенти 5 травня взяли участь в регіональному етапі дебатного турніру із політичних реформ. Змагання проводилось у межах проекту «Активна Громада: право вибору», що реалізовується в 30-ти містах.

Такі дебати проходили в Черкасах вже вдруге, цього разу на базі Східноєвропейського університету економіки і менеджменту. Як розповіла організатор дебатного турніру, заступник керівника ВГО Інститут “Республіка” Олександра Скиба, турніри підтримуються і керівництвом вишів, і викладачами, і активістами, які вболівають за учасників і за те, щоб гідно представити свій навчальний заклад,

– Робота в команді, вміння доносити свою думку, знаходити аргументи – все це дає серйозні переваги, коли ми йдемо на переговори чи виступаємо перед аудиторією, – каже Олександра Скиба. – Дебати допоможуть розвинути в собі ці навички.

Спікер дебатного турніру, керівник ГО “Академія стратегічних досліджень” Сергій Пасічник розповів про реформи, що наразі проводяться в країні, зміни в законодавстві, зокрема у виборчому та антикорупційному, побажав молоді не залишатися осторонь і брати активну участь у політичному житті країни.

–  Якщо ви не займетеся політикою, вона займеться вами. Якщо ви будете байдужими, рішення приймуть за вас, – наголосив Сергій Пасічник, звертаючись до студентів.

Участь у дебатному турнірі взяли студенти черкаських навчальних закладів: Східноєвропейського університету, Черкаського національного університету, Черкаського державного технологічного університету, Бізнес-коледжу, Інституту банківської справи та Політехнічного технікуму. Від кожного закладу було дві команди із двох осіб. Шляхом жеребкування, студенти розділилися на два уряди та два опозиційні блоки. Тема дебатів була наступною: “Ця палата має забезпечити відкриті списки на виборах”. Усім учасникам дали 15 хвилин на підготовку та 5 хвилин для виступу.

Студенти отримали нагоду проявити своє нестандартне мислення та ерудованість у непростій політичній темі . Дебати стали тим інструментом, що допоміг відкрити політичну дискусію серед молоді та залучити її до виборчого процесу, усвідомити свою роль у розбудові держави.