Бути юристом – це престижно, але в той же час надзвичайно відповідально!

Бути юристом – це престижно, але в той же час надзвичайно відповідально!

29 квітня 2015 року в Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбувся круглий стіл на тему «Розвиток вищої юридичної освіти на сучасному етапі».

В роботі круглого столу взяли участь викладачі та студенти університету, провідні юристи-практики з державних органів, біснесових структур, практичних організацій юридичного спрямування. Відбулася змістовна конструктивна дискусія щодо місця і ролі юристів у розвиненій державі, напрямків модернізації системи підготовки майбутніх юристів, готових до виконання складних практичних завдань із захисту прав і свобод людини, інтересів суб’єктів бізнесу, цінностей правового демократичного суспільства тощо.

Викладачі, гості та студенти взяли участь в обговоренні питань, пов’язаних з діяльністю юристів у різних сферах. Зокрема, студенти Колісник В., Бугайцов М., Колбухова О., Литвиненко Н. виступили з інформаційними повідомленнями про такі важливі суспільству професії, як суддя, прокурор, слідчий, адвокат. Інформація була підтримана слухачами, які активно доповнювали, ділились враженнями і досвідом, ставили запитання та ін.

Учасники круглого столу висловили свої думки і побажання щодо розширення тематики майбутніх зустрічей, адже такі заходи є корисними всім – і викладачам, і практикам, і студентам.