Студентського мера обрали в Черкассах

Студентського мера обрали в Черкассах

Через кілька років застою міжнародна програма «Студентська республіка» відновилася в Черкасах. 27 червня закінчився відбір мера та депутатів студентського магістрату – кращих із найактивніших студентів Черкащини 2012 року.

За словами регіонального координатора проекту лідера Черкаської міської молодіжної громадської організації «Агенція молодіжних ініціатив» Марини Демченко – програма реалізовується з метою підтримки духовного і творчого потенціалу студентської молоді. Також проект був створений аби студентське самоврядування в Україні активно розвивалось, формувалась політична культура та свідомість молоді, аби молоді люди долучалися до суспільного життя у демократичному суспільстві та були обізнаними у власних громадянських та політичних правах.

Учасників було менше ніж планувалося, але команди були потужні, – запевняє фахівець з інформаційно-консультативної роботи Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру Сергій Слинько. – Мені як фасилітатору програми не доводилося взагалі напрягатися, просто давати завдання і трішки модерувати дискусію.

Коли всі завдання на розкриття лідерських, професійних та особистісних характеристик були виконані, учасники самі обрали свого лідера – студентського мера. На основі відкритого рейтингового голосування ним став 6-ти курсник правник з Східноєвропейського університету, Микита Величко: Мер “Студреспубліки Че 2012? - Дякую за довіру. Я навіть не підозрював всіх особливостей цього проекту, однак зараз готовий прикласти максимально зусиль, щоб Черкащина перемогла у Всеукраїнському конкурсі. Всеукраїнський етап програми відбудеться в Криму 24-27 серпня 2012р. Для участі у фіналі також відкритим голосуванням учасники обрали 10 кращих, які увійшли до магістрату Черкаської області. Цьогорічна студреспубліка – це наймасштабніший молодіжний проект року в Україні, який включає в себе найграндіозніші суб-фести, найгарячішу тусовку в ритмі нон-стоп, найавторитетніших експертів з України, Росії та Австрії та більше 1 000 активних учасників зі всієї України.