Студенти Східноєвропейського університету їдуть до Америки

Студенти Східноєвропейського університету їдуть до Америки

Студенти Східноєвропейського університету економіки і менеджменту отримали шанс відвідати Сполучені Штати Америки.  Для них це чудова нагода проявити себе, вдосконалити знання англійської мови та отримати досвід за кордоном.

Програму американських рад «Відкритий світ» було презентовано 18 березня на черговому засіданні Студентської ради університету. На захід були запрошені начальник та заступник начальника Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Максим Зеленський і Олександра Пахуріна, а також представники від Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків Черкаської ОДА – начальник управління інвестиційної політики та зовнішніх зносин Василь Стеценко і начальник відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Віта Вдовиченко.

Гості поділилися зі студентами власним досвідом перебування у Сполучених Штатах Америки за програмою «Відкритий світ» («Open world»). Програма «Відкритий світ» призначена для молодих громадських діячів, які формують суспільну думку. Це – представники різних рівнів державної влади, академічного співтовариства, некомерційних організацій та інших структур, які займаються громадськими питаннями та зацікавлені в побудові демократії, ринкової економіки й верховенства права.

Програма візиту складається індивідуально для кожної делегації, з урахуванням інтересів і побажань учасників. Делегати зупиняються в американських родинах, що дозволяє їм ближче познайомитися з повсякденним і громадським життям американців. 

Наші гості протягом перебування у США відвідали Вашингтон та штат Айова, який є побратимом Черкаської області.  Столиця штату м. Де-Мойн виступає містом-побратимом нашого обласного центру.

Представники обласної влади запропонували нашим студентам визначитися з переліком тем, що їх цікавлять, для підготовки пропозицій та розгляду питань співробітництва. Під час засідання студенти активно висловлювали свої пропозиції та задавали питання. Заступник голови Студентської ради Вікторія Кириченко висловила зацікавленість юридичною тематикою, студенти-маркетологи побажали розглянути тему охорони навколишнього середовища. Особливо студентів цікавило вивчення американського досвіду з питання започаткування власної справи після закінчення ВНЗ. Після формування остаточного переліку тем у конференц-залі Східноєвропейського університету відбудеться онлайн-конференція із зацікавленими сторонами штату Айова в рамках побратимської співпраці, за результатами якої буде вирішено питання участі студентів у програмі.

img_4464

Наприкінці зустрічі ректор університету подякувала гостям за співпрацю та надану студентам можливість реалізувати себе.