Східноєвропейський університет відсвяткував День вишиванки

Східноєвропейський університет відсвяткував День вишиванки

Національними візерунками та барвистими кольорами сьогодні наповнилися навчальні аудиторії Східноєвропейського університету. Студенти й викладачі прийшли цього дня до закладу в українському етнічному вбранні, відзначаючи Всесвітній день вишиванки.

Можна було побачити безліч варіацій національної сорочки, які різнилися між собою орнаментом, тканиною, технікою виконання та гамою барв. Зі старовинними і сучасними орнаментами, мінімалістичні та багаті на візерунок, короткі і довгі етнічні сукні.

– Вишиванка – не просто одяг, це оберіг, який є символом української душі, – говорить ректор вишу. – Найприємніше бачити молодь у національному вбранні, яка виявляє цим повагу до українських традицій, історії та культури нашого народу.

Студенти і викладачі охоче поділися історіями своїх вишиванок. Хтось сорочку придбав, а хтось дістав із бабусиної скрині як родинний спадок.

– Моїй вишиванці більше ста років, у нашому роду вона передається від покоління до покоління, – розповідає викладач кафедри маркетингу Юлія Сиволап. – Вишиванка виготовлена з домотканого лляного полотна, оздоблена традиційними для Драбівщини орнаментами та є сімейною реліквією.

У вишитій бабусею сорочці прийшов і студент 5 курсу Олександр Дворак. Як наголошує юнак, сорочка, вишита рідними з любов`ю – це справжній оберіг. А ось студентці Коледжу економіки і управління Тетяні Ремпель сорочку в сучасному стилі вишила мама. Тому дівчина каже, що носить на собі мамину любов.

Проведений захід студенти і викладачі Східноєвропейського університету присвятили рідній Батьківщині, яку вони хочуть бачити єдиною і процвітаючою.