Обласній студентській раді при облдержадміністрації бути!

Обласній студентській раді при облдержадміністрації бути!

Напередодні Міжнародного дня студента, який відзначають 17 листопада, голова ОДА, Герой України Сергій Тулуб зустрівся з лідерами студентського самоврядування черкаських вишів.

«Студентські роки – це незліченна кількість ідей, мрій, задумів… Це час, коли закладається дорога вашого життя, – сказав Сергій Тулуб. – Я хотів би від вас почути пропозиції щодо реформ у державі та області, дізнатися, що ви вважаєте першочерговим, невідкладним. Почути, яким ви бачите майбутнє вищої освіти».

Сергій Борисович також додав, що сьогоднішня зустріч – важливий крок до того, щоб органи студентського самоврядування ставали ще дієвішими: «Я переконаний, що молодь активніше має долучатися до формування молодіжної політики в області». Потребу в цьому визнають і самі студенти зазначив представник Східноєвропейського університету, мер ВГМО «Студентська республіка» Микита Величко

Відтак Сергій Тулуб, реалізуючи вже запропоновану раніше ідею, доручив начальнику Головного управління освіти і науки ОДА Галині Гаврилюк та начальнику управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Вадиму Березі підготувати проект розпорядження про створення студентської ради при облдержадміністрації. За задумом, така рада сприятиме залученню молодих людей до активної громадської позиції.

Крім того, цього дня всі запрошені студенти отримали з нагоди свята від очільника області електронні книжки, а громадська організація «Міська студентська рада» – комп’ютер.

Потому для молоді провели екскурсію до великої і малої сесійної зал Будинку рад, а також до нового прес-центру.