Молодіжна наука

Молодіжна наука

Традиційно, у грудні 2022 року, в стінах Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова, за сприяння Черкаського відділення Академії економічних наук України, відбулась учнівсько-студентська конференція „Молодіжна наука у контексті суспільно-економічного розвитку країни”.

Основна мета конференції полягала у висвітленні напрямів подоланні наслідків військової агресії та відродження України з позиції прогресивного студентства та учнів. Участь у конференції взяло понад 60 учасників, що представляли навчальні заклади України та зарубіжжя.

Учасники конференції, у своїх тезах, приділили увагу сучасному стану України, яка зазнала значних збитків у результаті ковідних обмежень та військових дій.

Сучасні принципи функціонування підприємницьких структур, проблеми їхнього аналізу, обліку та стандартизації, окреслені у доповідях Крамничної Софії, Кордонець Вікторії, Масловського Олександра, Драгуна Владислава, Пасічника Даніїла та інших учасників.

Іноземні учасники репрезентували доповіді присвячені питанням розвитку цифрових платіжних систем (Куліш Анастасія, Humbercollege, Toronto) та цифрової комунікації (Шугайло Сандріна, International Language Academy of Canada).

Варто відзначити доповідь щодо права та свободи людини репрезентовану Данилом Мариничем (Київський університет культури).

Значна увага була приділена проблемам гуманітарної політики (Космина Олеся, Кіріченко Олена). Не оминули учасники конференції своєю увагою й проблеми соціальної сфери, зокрема досліджено питання фінансування та якості освітніх послуг, забезпечення соціальних стандартів тощо. Окрема увага була зосереджена й на питаннях маркетингових комунікації та менеджменту. Змістовними та ґрунтовними є тези доповідей щодо інноваційно-інформаційних технології суспільного розвитку.

За результатами конференції було прийнято відповідну резолюцію та видано Збірник тез доповідей учасників учнівсько-студентської конференції „Молодіжна наука у контексті суспільно-економічного розвитку країни

Висловлюємо особливу подяку Голові Черкаського відділення Академії економічних наук України, доктору економічних наук, професору Юрію Пасічнику за сприяння в організації та проведенні заходу.

Дякуємо учасникам конференції за цікаві та змістовні доповіді.