Домінік Стросс-Кан розкрив секрети світової економіки черкаським студентам

Домінік Стросс-Кан розкрив секрети світової економіки черкаським студентам

Про можливі зміни і майбутнє світової економіки, розвиток банківської сфери та ситуацію в Україні – такі глобальні питання обговорювали українські студенти у Києві з колишнім головою Міжнародного валютного фонду Домініком Стросс-Каном. До України провідний фінансист приїхав на запрошення Фонду Віктора Пінчука в рамках проекту «Публічні лекції».

Долучилися до розмови й близько сорока студентів Східноєвропейського університету економіки і менеджменту. Зокрема вихованка СУЕМу, черкащанка Яна Дікалова поставила поважному гостю запитання щодо можливості вступу України до ЄС. На це пан Стросс-Кан дав просту відповідь – це залежить від бажання самих українців і наша держава зможе уникнути кризи, якщо відновить співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Цікавою була думка і мецената Віктора Пінчука.

– Якщо Європа обере шлях розширення своїх відносин і території, то їй вкрай необхідна Україна. Коли ж кордони залишаться незмінними, то Україні не потрібна така Європа, – зазначив Віктор Пінчук.

Крім того, за словами Домініка Стросс-Кана, щоб переконати світ у необхідності економічного співробітництва, у тому, що проблеми можливо вирішити тільки через солідарність, але не через націоналізм – європейцям спочатку треба переконати в цьому своїх громадян. А переконаність громадян зменшується з дня на день. Наприкінці розмови студенти змогли потиснути Домініку Стросс-Кану руку та зробити колективне фото.

На думку ректора університету Наталії Казарінової, такі зустрічі є дуже важливими. Адже студенти з перших вуст отримують інформацію про політичну та економічну ситуацію у світі. Одержують чимало корисних порад, як діяти в різних складних ситуаціях. Наадаємо, Східноєвропейський університет є партнером стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука – «Завтра. ua». Нещодавно, «суемівці» зустрічались з донькою колишнього президента США Білла Клінтона – Челсі, президента Ізраїлю Шимона Переса, колишнього прем’єра Великобританії Тоні Блера, директора Інституту міжнародної економіки Петерсона Фреда Бергстена.