ЗАКРИТИ

Творча зустріч з нагоди всесвітнього дня танцю

Творча зустріч з нагоди всесвітнього дня танцю

Всесвітній день танцю відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження відомого французького балетмейстера Жана Жоржа Новера – 29 квітня.

Цього дня весь танцюючий світ святкує своє професійне свято – театри опери і балету, сучасні танцювальні гурти, ансамблі сучасного бального і народного танцю й інші, як професійні, так і самодіяльні артисти. Молодь Східноєвропейського університету долучилася до цієї прекрасної традиції і присвятила творчу зустріч у музичному салоні зазначеному святу.

– Всесвітній день танцю покликаний об'єднати всі напрямки танцю, стати нагодою для вшанування цієї форми мистецтва, що долає всі політичні, культурні та етнічні кордони й об'єднує людей, даючи їм змогу говорити однією мовою – мовою танцю, – такими словами розпочала захід директор центру культури і дозвілля Наталія Зінченко.

Учасники зустрічі обговорили найбільш популярні танцювальні стилі. Зокрема, такі, як балет, танго, вальс, самба, хіп-хоп й інші. Також вони зазначили, що сьогодні з’являються й нові стилі, які знаходять своїх шанувальників у всіх країнах: поппінг, джампстайл тощо.

– Танець є вираженням емоцій, почуттів, розповіддю про події колишнього і майбутнього за допомогою музики, пластики, жестів. Танець – поема, в якій кожен рух – слово, – підкреслили студенти.