ЗАКРИТИ

Студентів посвятили в козаки!

Студентів посвятили в козаки!

Десятьох юнаків і дівчат Східноєвропейського університету напередодні Покрови Пресвятої Богородиці і Дня захисника України посвятили в козаки.

В урочистій церемонії посвяти взяли участь голова обласного комітету героїко-патріотичної роботи, генерал-лейтенант Геннадій Кузьмичов, прикордонники Оршанецького навчального центру – майор Андрій Волков і старший прапорщик Олег Іващенко, а також представники ректорату, викладачі, студенти.

Захід розпочався хвилиною мовчання за героїчно загиблими воїнами у зоні АТО. 

У своєму вступному слові Геннадій Кузьмичов згадав про героїчний подвиг випускника Східноєвропейського університету, старшого викладача Навчального центру Держприкордонслужби України Ігоря Петріва, який загинув минулого року під час виконання військового обов`язку. Його мужність і патріотизм є для студентів прикладом того, як треба захищати Батьківщину.

– На прикордонників лягає вкрай відповідальне завдання, адже саме вони першими зустрічають ворога і останніми його випроводжають та відновлюють державний кордон, – зауважив Олег Іващенко.

Після виступів і настанов почесних гостей студенти присягнули на вірність українському народу. Відтепер вони стали повноправними членами Українського козацтва, завжди готовими боронити рідну Україну. Студентам вручили універсали Козацької територіальної оборони, що засвідчують їхнє зарахування до лав козацтва.

Присутні привітали новобранців і закликали їх з гордістю нести почесне звання козака, адже саме вони згодом виховуватимуть патріотичну молодь.