ЗАКРИТИ

Студенти-правники взяли участь у IV міжнародному саміті

Студенти-правники взяли участь у IV міжнародному саміті

25-26 квітня у м. Дніпро відбувся ІV Міжнародний студентський саміт «Перспективи збереження і розвитку демократичних тенденцій функціонування держави в умовах загострення глобалізаційних викликів».

У ньому взяло участь 17 команд із провідних вищих навчальних закладів України, серед яких і представники Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.

Цьогорічний саміт зібрав близько 40 учасників із 15-ти міст України. На розгляд журі були представлені різноманітні проекти, але для презентації обрано 17 найкращих досліджень. Студенти по черзі виступили з доповідями щодо результатів своєї роботи. Обговорювалися досить актуальні питання, як для сфери юриспруденції, так і для перспектив розвитку України в цілому: конституційно-правова модель «Smart-city», особливості забезпечення національної безпеки держави в умовах гібридної війни, інноваційні технології 3D-сканування у криміналістичній діяльності підрозділів поліції тощо. Команда Східноєвропейського університету представила наукове дослідження на тему «Проблеми гендерної рівності в Україні». Не залишилися учасники саміту й осторонь проблем визначення та обґрунтування конституційно-правового статусу внутрішньо-переміщених осіб, корупції як антиморального явища функціонування влади в Україні, а також аналізу адміністративно-правового статусу об’єднаної територіальної громади.

Студенти впевнено та професійно представили до уваги журі та аудиторії висновки, до яких вони дійшли у ході проведення досліджень. Вони з готовністю відповідали на запитання своїх колег та дискутували щодо спірних моментів. До того ж основною метою проведення студентського саміту варто вважати можливість молоді перейняти практичний досвід у професіоналів, поспілкуватися з політиками, науковцями, представниками влади.

Також у рамках саміту студенти побували на майстер-класах, які провели професор правознавства Ліберті Університету, доктор права і філософії Юрій Мантила, а також Президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників», академік Національної академії правових наук України Василь Костицький.