ЗАКРИТИ

Студентам презентували можливості навчання і працевлаштування в Німеччині

Студентам презентували можливості навчання і працевлаштування в Німеччині

Учора до студентів Східноєвропейського університету економіки і менеджменту завітали представники німецької компанії «МітОст» із презентацією молодіжної програми «Твої можливості в Німеччині».

Директор фірми Сергій Сердюк розповів про перспективи роботи під час зимових і літніх канікул для студентів із знанням німецької мови та без, стажування на німецьких підприємствах, а також звернув увагу на особливості навчання у вищих навчальних закладах цієї країни. Зокрема, він поділився власним досвідом роботи і навчання за кордоном.

Пан Сергій докладно розповів присутнім про умови й переваги культурно-мовної програми «Au-Pair, соціальний рік», у якій беруть участь багато країн Європи та світу.

Щодо навчання в німецькому виші, то воно передбачає такі вимоги: мінімум 2 успішно завершені курси українського ВНЗ, вік – від 18 до 35 років, рівень володіння німецькою мовою, достатній для проходження TestDaf, фінансове підтвердження для отримання візи.

Основну увагу фахівці компанії зосередили на можливості заробітку в Німеччині. Поїхати за кордон на роботу можуть студенти 1-4 курсів денної форми навчання: вимагається знання німецької мови на рівні A2, B1, період роботи – від півтора до трьох місяців. Найголовніший критерій – бажання студента працювати за будь-яких погодних умов і виконувати різнопланову роботу.

Після презентації вихованці вишу мали змогу особисто поспілкуватися з фахівцями компанії та поставити їм запитання. Студентську молодь дійсно цікавить можливість повноцінно і з користю використовувати свій час, вони прагнуть розвиватися і здобувати нові знання.