ЗАКРИТИ

Східноєвропейський університет – серед партнерів системи МАН України

Східноєвропейський університет – серед партнерів системи МАН України

3-5 червня 2015 року в Черкасах та Умані проходив Всеукраїнський семінар-практикум керівників та методистів історичних відділень Малої академії наук України “Формування історичної свідомості дітей та молоді засобами науково-дослідницької діяльності”.

В останній день проведення заходу на базі навчально-наукового інституту історії і філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького відбувся круглий стіл “Співпраця в системі “МАН України – ВНЗ”: здобутки, проблеми, перспективи”.

Із доповідями виступили:

– кандидат історичних наук, професор Мойсієнко Василь Миколайович, перший проректор ЧНУ;

– доктор історичних наук, професор Земзюліна Наталія Іванівна, директор ННІ історії і філософії ЧНУ;

– доктор історичних наук, професор Присяжнюк Юрій Петрович, професор кафедри історії та етнології України ЧНУ;

– кандидат історичних наук Шамара Сергій Олександрович, директор Коледжу економіки і управління Східноєвропейського університету.

“Це велика честь для Черкащини – зустрічати промоутерів позашкільного інтелектуального руху учнів з усієї України, – ділиться враженнями Сергій Шамара, – На сьогоднішній день система закладів Малої академії наук в Україні відіграє роль неформальної освіти, виконує функцію інституту громадянського суспільства і значно підвищує освітній рівень школярів та молоді в цілому!”.

Приємно зауважити, що серед незмінних вищих навчальних закладів, які є партнерами МАН України, центральний офіс у Києві відзначив подякою і Східноєвропейський університет економіки і менеджменту, зокрема, “за вагомий внесок у справу розвитку і виховання обдарованих дітей та молоді”. Крім того, столичні гості обдарували наш ВНЗ корисною навчально-методичною літературою.