ЗАКРИТИ

Про функції патрульної поліції та ставлення молоді до новоствореної служби говорили у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту. 6 квітня до навчального закладу завітали начальник Управління патрульної поліції в м. Черкасах Вадим Лісничук, перший заступник начальника Олександр Кокоба, патрульні Олександр Кондратюк, Олександр Літвінов і Антон Червоненко.

– Патрульний поліцейський – це не просто професія, це спосіб життя. Ми своїм прикладом надихаємо інших на те, що потрібно змінювати країну і змінюватися самому, – говорить Вадим Лісничук.

Патрульні Черкас розповіли студентам про свій шлях до нової професії. Хтось працював у торгівлі, банківській сфері, а дехто вступив до лав поліцейських, щойно закінчивши навчальний заклад чи навіть ще будучи студентом. Зокрема, Олександр Літвінов – випускник Східноєвропейського університету, а Антон Червоненко нині завершує навчання за спеціальністю «Право». За їхніми словами, для бажаючих працювати в поліції передусім потрібно усвідомити роль цієї служби.

– Одна з основних функцій поліції – це сервісна служба. Поліцейський – насамперед друг і помічник, – акцентують патрульні.

Студентів цікавили питання про критерії та вимоги до кандидатів на посади поліцейських. Керівник патрульної служби міста повідомив, що невдовзі буде створена водна поліція, куди набиратимуть нові кадри, і студенти зможуть спробувати свої сили. Він зазначив, що наявність юридичної освіти вітається під час прийому на роботу. Як каже Вадим Лісничук, навіть вже вступивши до поліції, патрульні постійно навчаються, удосконалюють навички, практикуються, як діяти в різних ситуаціях. Адміністрація університету, зі свого боку, запропонувала поліцейським безкоштовну правову допомогу на базі правничої клініки навчального закладу.

За словами студентів, молодь схвально ставиться до реформ у правоохоронних органах, підтримує прозору систему формування кадрового складу і сподівається, що поліцейські дійсно будуть захисниками для громадян.

Наприкінці заходу патрульні подякували керівництву університету за можливість поспілкуватися зі студентами, почути від них побажання й рекомендації.