За круглим столом – про сімейні цінності

За круглим столом – про сімейні цінності

Сьогодні студенти і викладачі Східноєвропейського університету говорили про шлюб і сімейні цінності. Порушували питання, якою є сучасна українська сім’я, як вона трансформується в українському суспільстві та яку модель української родини молодь наслідуватиме в майбутньому.

Актуальність диспуту полягає в тому, що сьогодні інститут сім’ї переживає суттєві труднощі. Це пов’язано, з одного боку, зі зміною морально-етичних орієнтирів, втратою престижу сімейного способу життя, а з іншого – негативним впливом соціально-економічної ситуації в країні. Тому виникає гостра необхідність підготовки студентської молоді до виконання складних рольових функцій чоловіка і дружини, батька й матері.

Найактивніше студенти обговорювали питання гендерного розподілу сімейних ролей. Як вони підкреслюють, розподіл сімейних ролей поступово змінюється порівняно з попередніми поколіннями. Молодь більше зорієнтована на формування егалітарної родини, коли чоловіки й жінки мають рівні права та можливості і будують свої відносини на принципах партнерства.