Вшанування пам’яті жертв Голодоморів

Вшанування пам’яті жертв Голодоморів

25 листопада Україна вшановує памʼять жертв Голодоморів

Українці у ХХ сторіччі пережили три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був голод 1932-1933 років – саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом.

Голодомор спричинив загибель мільйонів українців на території Української СРР і Кубані. Радянська влада злочинно замовчувала факт голоду як в Україні так і закордоном. Моральний обов’язок держави та суспільства перед минулими та наступними поколіннями – вшановувати пам’ять жертв трагедії.

Напередодні памʼятної дати у Східноєвропейському університеті імені Рауфа Аблязова та Фаховому коледжі СУРА відбулась церемонія вшанування пам’яті жертв Голодоморів.

Студенти пригадали, які страшні злодіяння радянської влади пережив наш народ та які трагічні наслідки приніс цей геноцид. Хвилиною мовчання вшанували памʼять вбитих голодом.

Голодомори – це трагічні сторінки історії України, яка не має терміну давності. Вона була і залишається незагоєною раною генетичної пам’яті українського народу.