Східноєвропейський університет крокує з Вікіпедією

Східноєвропейський університет крокує з Вікіпедією

«Як інтернет змінює майбутнє». Саме під такою назвою 15 травня 2012 року відбулася публічна лекція з п. Джиммі Вейлзом, засновником Вікіпедії, ідеологом концепції «Вікі», членом Опікунської ради Фонду «Вікімедіа», що відбулася у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

На публічну лекцію поважного гостя були запрошені студенти з вищих навчальних закладів України - партнерів Фонду Віктора Пінчука.

Делегація Східноєвропейського університет економіки і менеджменту також взяла участь у зустрічі з Джиммі Вейлзом.

Знакова постать Джиммі Вейлза викликала жвавий інтерес серед студентів навчального закладу, особливо серед лідерів студентського самоврядування. Саме з них, кращих студентів університету, було сформовано делегацію.

Як сказав Микита Величко, голова студради університету, «живе спілкування з такими особистостями дає відповідь на основні питання: що в житті найважливіше, які пріоритети маєш визначити для себе, як досягати поставленої перед собою мети».

Члену делегації Михайлу Дубині вдалося задати питання: «Чи не стане Вікіпедія тоталітарною на медіапросторі з однобоким висвітленням певної інформації, і таким чином інструментом маніпулювання людьми?». На що Джим Вейлз зауважив, що уся інформація перевіряється адміністраторами Вікіпедії й будь-які прояви маніпуляції виключені. Адже стандартами Вікіпедії допускається можливість потрапляння до розміщеної інформації лише однієї фактажної помилки.

Особливу увагу учасників лекції привернула сама історія створення Вікіпедії. Іншими словами який необхідно пройти шлях від ідеї до її реалізації.

У складі делегації Східноєвропейського університету економіки і менеджменту були стипендіати Фонду Віктора Пінчука Дікалова Яна та Чабанова Анна.

Зокрема, Яна Дікалова відмітила, що сьогоднішня зустріч з Джиммі Вейлзом – це практикум, який не отримаєш з жодної книжки, його значення та вартість не має ціни як для нашого сьогодення, так і майбутнього в цілому.

Анна Чабанова також додає, що такі проекти, як проекти Фонду Віктора Пінчука – це перспектива нашого життя, а наші реалії - це Східноєвропейський університет, і ми вдячні за підтримку нашому президенту Рауфу Аблязову та ректору Наталії Казаріновій.