Студенти та викладачі Східноєвропейського в яремче підбили підсумки тижневого інтенсиву

Студенти та викладачі Східноєвропейського в яремче підбили підсумки тижневого інтенсиву

Добіг кінця насичений тиждень дуального навчання в Карпатах для студентів спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» Східноєвропейського університету.

«Вишенькою на торті» для майбутніх фахівців сфери гостинності стало місто Яремче. Неймовірні природні формації: бурхливі водоспади, круті скелі, віковічні ліси, відкриті пішохідні маршрути будь-якої складності, колоритний ярмарок не залишать байдужим жодного відпочивальника. Для гурманів смачної їжі ці краї є справжньою знахідкою. Банош, бограч, грибна юшка (зупа), гуцульські голубці, млинці з ароматним чорничним варенням…І це далеко не всі страви гуцульської кухні, які вражають різнобарв’я смаків.

– Незважаючи на активний розвиток туризму, в Яремче вдалося зберегти автентику, – зазначає власник музею-фотостудії «Альпеншток» Олександр Будейчук. – Тут одягають вишиванки не для того, щоб розважити приїжджих, а тому, що це традиційний елемент одягу, так само як кептарик чи крайка. Тут містом їздять на конях не заради заробітку на кінних прогулянках, а тому що кінь для гуцула – засіб пересування.

Молодь була захоплена експозиціями музею та з радістю скористалася нагодою приміряти й сфотографуватися в автентичному одязі регіону.

Потішило Яремче і різноманітністю фешенебельних готелів, з вікон яких відкриваються приголомшливі краєвиди на стрімкі води Прута, що гуркотять у водоспаді Пробій, або скелю Слон, чи на гору Маковицю. Студенти ознайомилися з номерним фондом, асортиментом послуг для гостей та отримали пропозиції щодо працевлаштування.

– Це був тиждень дуального інтенсиву, що посприяв удосконаленню професійних компетенцій студентів, дав їм змогу зануритися в майбутній фах і більше дізнатися про практичну сторону обраної спеціальності, – підсумувала старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Антоніна Яхтер.