Студенти Східноєвропейського зустрілися з Кондолізою Райс

Студенти Східноєвропейського зустрілися з Кондолізою Райс

Про демократію і реформи в Україні говорили у середу студенти з Кондолізою Райс – 66-м Державним секретарем США. До публічної лекції «Виклики мінливого світу», що відбулася в Києві на запрошення Фонду Віктора Пінчука, долучилися і вихованці Східноєвропейського університету економіки і менеджменту.

За словами студентки Марини Кошової, це – неабиякий досвід спілкування з людьми такого рівня та отримання цінних порад на майбутнє. Крім того, студенти змогли ще й попрактикувати розмовну англійську.

Що ж до атмосфери, яка панувала під час зустрічі, то спілкування було досить вільним. Студенти ставили гості запитання, а пані Райс залюбки відповідала.

Колишній держсекретар США зазначила, що Україні варто рухатися шляхом розбудови демократії: «Демократія – це складна система, яку потрібно будувати впродовж тривалого часу. А ще це надзвичайно складна щоденна робота. Однак це єдина система, яка поважає людську гідність».

Кондоліза Райс підкреслила, що «найміцнішим фундаментом для демократії є не установи чи уряд, а громадяни. Коли громадяни беруть на себе відповідальність один за одного, демократія сильна. Це спрацьовує, лише коли громадяни пропускають демократію через себе. Коли щось іде не так, треба діяти, аби це змінити».

Також для студентів було корисно почути про особистий шлях і досвід Кондолізи Райс. За словами екс-держсекретаря США, ніхто не вірив у неї, проте це її не зупиняло. «Головне – любити те, над чим працюєш»,  –  закликала слухачів лекції пані Райс.

Нагадаємо, студенти Східноєвропейського університету не вперше беруть участь у заходах, які проводить Фонд Віктора Пінчука. Вихованці навчального закладу вже побували на публічних лекціях із Біллом Клінтоном, Шимоном Пересом, Тоні Блером й іншими світовими політичними і громадськими діячами.