Студенти-ресторатори виготовляли прикраси з мастики та вчилися айсингу

Студенти-ресторатори виготовляли прикраси з мастики та вчилися айсингу

Мистецтву виготовлення солодких прикрас для оздоблення кондитерських виробів сьогодні навчали студентів кафедри готельно-ресторанної справи.

Упродовж трьохгодинного майстер-класу вони працювали з мастикою та освоювали техніку малювання білковою масою – айсинг.

Навчання провела старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи Антоніна Яхтер. Спочатку вона ознайомила присутніх з різними технологіями приготування мастики, її видами та способами використання для декорування кондитерських виробів. Далі учасники перейшли від теорії до практики. Під керівництвом майстра створювали цукрові квіти у різних варіаціях. Також викладач продемонструвала студентам техніку айсинг, яку вони застосували для малювання на печиві.

– Майстер-класи на нашій кафедрі проводитимуться постійно, – підкреслила Антоніна Яхтер. – На кожному з них студенти зможуть почерпнути щось корисне для себе і дізнатися про тонкощі обраної професії. Адже поєднання теорії та практики в освітньому процесі – запорука якісної підготовки майбутнього фахівця.

Як розповів студент 1 курсу Юрій Моісеєнко, кожен з учасників майстер-класу мав можливість не просто споглядати, але і долучитися до творчого процесу і проявити креативність. За його словами, такі види занять дозволяють закріпити теоретичні знання на практиці та оволодіти новими навичками у професійній сфері.