Східноєвропейський університет зустрів нове покоління студентів

Східноєвропейський університет зустрів нове покоління студентів

1 вересня у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулися урочистості з нагоди Дня знань та посвяти першокурсників у студенти. Слова вітань на адресу молоді звучали від представників обласної та міської влади, ректорату, професорсько-викладацького складу, гостей свята.

З новою сторінкою життя студентів-першокурсників та їхніх батьків привітала ректор університету.

– Це свято – символ нових ідей, перспектив і можливостей. За традицією звертаюся до головних героїв нашого свята – першокурсників. Перед вами відкривається нелегкий шлях до знань, яким ви пройдете не самі. Вас підтримають талановиті викладачі, авторитетні вчені. Разом зі знаннями ви отримаєте цінні уроки справжньої дружби. Бажаю вам успіхів у всіх починаннях, працьовитості, наполегливості, впевненості у завтрашньому дні. Хай радість від навчальної, наукової роботи супроводжує вас протягом студентських років, – промовила ректор.

img_0143

Із вересневим святом та початком нового навчального року університетську громаду привітали перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, заступник міського голови Ігор Коломоєць, секретар міської ради Олександр Радуцький, начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський.

– Перш за все, вітаю першокурсників університету, коледжу, їхніх батьків із правильним вибором, – наголосив у виступі Віталій Володимирович і згадав відомих випускників вишу. – Тільки від вас і ваших старань залежить те, ким ви будете надалі. А великий обсяг знань і вмінь, який є у професорсько-викладацького складу, дозволить вам втілити будь-які найсміливіші задуми. Черпайте від викладачів те, що вони вам дають. І пам’ятайте, що задля того, щоб ви сиділи за партами, щохвилинно, щоденно, щомісячно стоять на сторожі вашого миру бійці.

З напутніми словами до студентів звернувся секретар міської ради, випускник університету Олександр Радуцький. Олександр Романович також привітав молодь із вдалим вибором навчального закладу, побажав успіхів, творчого натхнення і наукових здобутків.

img_0213

До вітальних слів долучився керівник обласного управління освіти Валерій Данилевський. Він підкреслив, що в університеті сформований потужний професорсько-викладацький склад, і вручив колективу подяку за високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток національної освіти і науки та налагодження міжнародних зв’язків.

Найурочистішим моментом свята стала клятва першокурсника, після проголошення якої ректор вручила представникам студентства символічний студентський квиток. Під звуки студентського гімну з побажаннями миру для нашої Батьківщини молодь відпустила в небо жовто-блакитні кульки.

Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять Т. Г. Шевченка, поклавши квіти до пам’ятника Великому Кобзареві, розташованому на території університету.

Після урочистостей для студентів була проведена перша лекція, присвячена 25-річчю незалежності України.