Східноєвропейський університет посвятив у студенти цьогорічних вступників

Східноєвропейський університет посвятив у студенти цьогорічних вступників

1 вересня в Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулися урочистості з нагоди Дня знань. У святкових заходах взяли участь ректор університету, представники обласної влади, члени ректорату, професорсько-викладацький склад, студенти та їхні батьки.

Урочисте зібрання розпочалося з виконання Гімну України та підняття прапора Східноєвропейського університету поряд із синьо-жовтим стягом.

Із вітальними словами до студентів, батьків, викладачів та гостей звернулася ректор університету.

– Східноєвропейський університет перегортає ще одну сторінку у своєму календарі. Попереду на нас чекає напружений, але цікавий 2015–2016 навчальний рік. За студентські лави сідають першокурсники, з якими ми пов’язуємо великі сподівання. Бажаю всім досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з викладачами, зустріти добрих і надійних друзів, – зазначила у своєму виступі ректор.

Усіх присутніх із Днем знань і початком нового навчального року привітав заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль.

– Насамперед звертаюсь до студентів, які вперше переступили поріг цього університету. Тут на Вас чекають досвідчені, кваліфіковані й мудрі наставники, які допоможуть Вам стати справжніми фахівцями. Викладачам бажаю активних, старанних і наполегливих студентів. Також хочу подякувати керівництву університету за те, що воно постійно дбає над удосконаленням матеріально-технічної бази закладу, – наголосив Віталій Володимирович.

Найбільш хвилюючим моментом свята стала посвята в студенти першокурсників. За традицією, після проголошення клятви першокурсниками, ректор вручила їм символічний студентський квиток.

Урочистості супроводжувалися музичними номерами у виконанні студентів університету. Окрасою свята стало вручення присутнім батькам короваю на вишитому українському рушнику як символу гостинності і вдячності за те, що вони направили на цю стежину своїх дітей.

Наприкінці заходу студенти вшанували пам’ять Т. Г. Шевченка, поклавши квіти до пам’ятника Великому Кобзарю, розташованому на території університету.