Річниця запуску першого супутника Землі

Річниця запуску першого супутника Землі

На зустрічі з нагоди Річниці запуску першого супутника Землі, заступник ректора із зовнішніх зв’язків організаційно-виховної роботи Кузьмичов Г. П. розповів багато унікальної інформації щодо розвитку космічної галузі та активної роботи Черкащан в цьому напрямку

«Перший американський астронавт Нейл Армстронг, що вступив на Місяць і пробув там 2 години 15 хвилин, повернувся на Землю і на весь світ оголосив: «Нас в космос покликав Юрій Гагарін!».

Але цьому передували кілька складних років освоєння космосу і, по праву, початком космічної ери є 4 жовтня 1957 року, коли було запущено в СРСР перший у світі супутник Землі вагою близько 80 кг. І з того часу людство святкує цю знаменну дату - День запуску першого супутника Землі.

Черкащина має відношення якщо не до запуску супутника, то до створення космічної техніки. Крім цього, в м. Черкаси в теперішній час проживає 86 байконурівців. Серед них Орєшкін і Малюгін, які заправляли ракети Гагаріна і Комарова на космодромі Байконур. Тому знаменну дату 4 жовтня 1957 року, 12 квітня 1961 року (політ Ю. Гагаріна), ювілей космодрому Байконур святкують у Східноєвропейському університеті.