Право – це мистецтво добра і справедливості

Право – це мистецтво добра і справедливості

В умовах побудови сучасної європейської демократичної, соціальної, правової держави зростає роль права. Виникає гостра необхідність у професіоналах, які володіють правовими знаннями і вміннями.

Юрист – це фахівець, який:

·         знає законодавство України і міжнародне законодавство;

·         творчо вирішує завдання, які полягають у підготовці на основі права нових, неординарних рішень;

·         бере участь в розробці документів правового характеру;

·         консультує громадян з юридичних питань, надає сприяння в оформленні документів і актів майново-правового характеру;

·         розробляє нові правові норми (закони, постанови тощо);

·         здійснює контроль за виконанням законодавства і не допускає його порушення.

Сфера професійної діяльності юриста поширюється на органи державної законодавчої, виконавчої та судової влади, органи прокуратури, установи юстиції, інші державні організації і установи, адвокатуру і нотаріат, комерційні організації. Юрист може також працювати в освітніх установах, викладаючи правові дисципліни.

Об’єктами професійної діяльності фахівця є:

·         події і дії, що мають юридичне значення;

·         правові відносини, що виникають у сфері функціонування всередині державних та міждержавних інститутів;

·         правові відносини громадян і громадських об’єднань.

Правознавець повинен бути відповідальним, дисциплінованим, комунікабельним і організованим. Він теоретично і практично досліджує проблеми цивільного, кримінального, земельного та трудового права, удосконалює свої знання у сфері законодавства, міжнародного та вітчизняного права. Юрист володіє іноземними мовами, що дає змогу професійно вивчати оригінали нормативних першоджерел, практику передових країн світу та вести справи на міжнародному рівні.

Професійний юрист не перебуває в пошуку роботи, оскільки є високозатребуваним фахівцем, який вирішує проблемні питання бізнесу, громадян та державних органів.