Посвячення студентів університету у козацьку територіальну оборону «Мужність у традиціях козацтва»

Посвячення студентів університету у козацьку територіальну оборону «Мужність у традиціях козацтва»

8 листопада студенти зібрались в Східноєвропейському університеті, щоб вшанувати славних козаків української держави, адже саме на Черкащині беруть свій початок славні традиції вірності рідній землі, українській національній ідеї, ідеалам свободи і демократії.

Козацтво завжди було захисником нашої православної віри, звичаїв та традицій. І в цей день молодь Східноєвропейського університету склала присягу і прийняла посвяту у громадську організацію «Козацька Територіальна Оборона».

На початку заходу проректор з організаційної роботи та зовнішніх зв’язків Віктор Миколенко привітав студентство і побажав боротися за духовне процвітання й добробут нашого народу, шанувати звичаї та традиції козацтва, берегти єдність українського суспільства.

 Далі полковник Українського козацтва Дмитрук Борис Пахомович промовив присягу козака перед своїми товаришами та Всевишнім: «Складаючи присягу, клянусь захищати землю предків і свій народ, його свободу і незалежність України! Клянусь. Присягаю, що я буду продовжувати справу своїх великих предків – боротися за справжню свободу, будувати багату державу, жити по людським та Божим законам на своїй рідній землі».

Кульмінацією свята стала церемонія  посвяти в Українські козаки, яку провів Генерал-хорунжий Українського  козацтва Кузьмичов Геннадій Петрович та полковник Українського козацтва Дмитрук Борис Пахомович. Кожному козаку було вручено грамоту-універсал та прийнято у Козацьку Територіальну Оборону «Мужність у традиціях козацтва».

Відсвяткували козаки своє прийняття козацькою кашею в колі представників українського козацтва та викладачів університету.

Даний захід склав неймовірне враження на всіх присутніх та вселив надію у мир і добробут в Україні.