Ми – найкращі

Ми – найкращі

Вихованці курсу «Практична журналістика» нашого університету за місяць навчання вже можуть похвалитись першими успіхами: відзвітували читачам сайту про свій перший прес-тур до кінноспортивного клубу села Нехворощ Корсунь-Шевченківського району, зазирнули за лаштунки телебачення, знялись у програмі «Народна трибуна» телеканалу «ВІККА»

Вивчали досвід успішності в газетному бізнесі, побували в редакції газети «Вечірні Черкаси», взяли інтерв’ю в медіа-магната Станіслава Журила. А цієї неділі молоді журналісти та піар-менеджери власних майбутніх компаній і  підприємств взяли участь у зйомках патріот-шоу «Козацькі розваги». Дійство відбувалось на лоні природи, на території козацького стану в селі Свидівок Черкаського району. Познайомити молодих патріотів України зі славними традиціями козаччини зголосились представники Черкаського крайового товариства українського козацтва. Минуло два місяці, як його очолює крайовий отаман Віталій Чепелуха.

– Ми взяли участь у покладанні квітів до підніжжя пам’ятного знака гетьману українського козацтва Богдану Хмельницькому, – говорить Марина Кошова. – А також нам дуже сподобались  різноманітні конкурси. Їх  для нас підготували  наші наставники. До речі, ми змагались за першість із студентами Черкаського національного університету. Хочу порадувати наших викладачів, друзів і студентів переконливою перемогою. Ми були кращими. Це надихає далі займатись на курсах «Практична журналістика» і ставати активними громадянами нашої держави. Ми відчуваємо не лише причетність до подій, ми творимо їх. У цьому нам допомагає наш друг і наставник – викладач курсів Світлана Немилостива.

Вболівали за групу слухачів курсу «Практична журналістика» нашого вишу студенти Черкаського медколеджу. Вони підготували концертну програму, присвячену темі любові до України, показали майстер-клас поведінки в надзвичайних ситуаціях.

– Ми набагато краще пізнаємо життя і самих себе, коли спілкуємось один з одним  під час занять на курсах, – говорить Віктор Зелик. – Я рік, як здобув середню освіту, але досі так і не визначився з майбутньою професією. Після того, як мама порадила мені піти на курс «Практична журналістика», мені здається, що я починаю розуміти, чим мені хочеться зайнятись у майбутньому. Напевно,  все-таки буду вступати наступного року на факультет  журналістики. Сподіваюсь, до цього часу відкриється такий у Східноєвропейському університеті.

Всі присутні на козацьких розвагах також могли пройти ознайомчий курс навчання зі стрільби, отримати необхідні навички поводження зі зброєю. Також усім дуже сподобались показові виступи смілянських козаків. Вони ознайомили присутніх із елементами козацького мистецтва ведення бою.

І насамкінець. Щасливі від вражень та нових знайомств, учасники зйомок із великим апетитом та задоволенням посмакували козацького кулешу. Приєднуйтесь наступного разу і ви!

13 грудня, на Андрія, слухачі курсу «Практична журналістика» їдуть у Чорнобаївський район знайомитись із народними традиціями, а також відбудеться товариський матч з волейболу між місцевою командою та представниками Східноєвропейського університету.