«Хто володіє інформацією, той володіє світом»

«Хто володіє інформацією, той володіє світом»

Чи замислювався ти над тим, що людське спілкування – це обмін інформацією, причому досить часто воно відбувається за допомогою різноманітних документів – як паперових, так і оформлених у вигляді електронного повідомлення, і що комп’ютер – це засіб для одержання, зберігання і обробки інформації?

Нині у світі силу має той, хто володіє інформацією, яка відіграє незмінно важливу роль у будь-якій сфері людської діяльності.

«Хто володіє інформацією, той володіє світом» – ця фраза видатного політичного діяча світового рівня Уїнстона Черчіля стала вже крилатою.

ХХІ століття недарма визначено як ера інформаційного суспільства, у якому інформація все частіше визначається як основний ресурс майбутнього, але повністю використовувати його зможуть тільки ті, хто має необхідні знання і підготовку.

Ось чому нові пріоритети суспільного розвитку потребують висококваліфікованих фахівців, які володіють знаннями і навичками по роботі з документами (як паперовими, так і електронними),  з інформаційними системами та  найсучаснішими програмними засобами.

Випускники спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» успішно працюють в державних організаціях, інформаційних, рекламних фірмах; відділах діловодства, документаційного забезпечення управління, секретаріатах; інформаційно-аналітичних відділах; відділах науково-технічної інформації, патентних відділах; в архівних установах, кадрових агенціях.