Фахівці центру зайнятості вчили студентів шукати роботу

Фахівці центру зайнятості вчили студентів шукати роботу

Етапи пошуку роботи та джерела вакансій для студентів сьогодні розглядали у Східноєвропейському університеті під час зустрічі з фахівцями Черкаського міського центру зайнятості. Семінар-навчання організоване за ініціативи Центру кар’єри вишу.

Виступаючи перед молодими людьми, фахівці служби зайнятості зазначили, що пошук роботи вимагає активності, наполегливості, вміння знаходити і аналізувати інформацію про вакансії, ефективно використовувати кожен шанс на працевлаштування.

Під час заходу молодь ознайомили з ситуацією на регіональному ринку праці, послугами центру зайнятості, переліком професій, що мають попит.

Фахівці надали студентам поради і рекомендації стосовно написання успішного резюме, правил його оформлення, наголосили на обов’язковому використанні цього документа під час пошуку роботи. Також експерти приділили увагу особливостям проходження співбесіди із роботодавцем, пояснили роль невербальної комунікації при цьому.

Зацікавилась молодь і змогою отримувати достовірну інформацію за допомогою офіційних порталів державної служби зайнятості  dcz.gov.ua та trud.gov.ua.

Наприкінці зустрічі представники центру зайнятості відповіли на всі питання, що виникли у студентів.