Вітаємо зі святом – 10 років поетичної творчості в університеті

Вітаємо зі святом – 10 років поетичної творчості в університеті

В Східноєвропейському університеті незмінним залишається виховання у студентів духовності, моральності, причетності до світових культурних цінностей.

Президент університету Рауф Ахметович Аблязов завжди підтримує творчі пошуки викладачів і студентів, створюючи в університеті атмосферу добра, культури й духовності.

Саме за його ініціативою навесні 2000 року була створена багатотиражна газета «Академія», на сторінках якої відбувся літературний дебют багатьох студентів, у яких розкрився поетичний дар, а в університеті було створено центр поетичної творчості «Аріадна», який нині святкує своє десятиріччя.

В 2002 році в світ вийшла перша поетична збірка «Благослови нас, Весно, на добро…». Вихід збірки став видатною подією не тільки для університету: вона отримала схвальну оцінку багатьох фахівців, стала лауреатом обласного конкурсу поетичної творчості в трьох номінаціях. Презентації відбулися в бібліотеках і навчальних закладах, а вірші авторів конкурсу були надруковані в засобах масової інформації Черкащини; державна телерадіокомпанія «Рось» створила програму про культурне і духовне життя нашого університету.

Незабаром перша поетична збірка передала естафету другій «Немає звичного навколо…», яка вийшла до 15-ї річниці університету. На її презентації були присутні журналісти, представники спілки письменників України. Пізніше збірка була подарована гостям, які прибули на святкування до університету: космонавтам, директорам підприємств, вченим.

Нещодавно вийшла з друку третя збірка творчих робіт «Душа живе очікуванням дива». Автори бачать світ у всьому його різнобарв’ї, і через зміну вражень, спогадів розкривають свій внутрішній світ, своє філософське осмислення буття.

«У серці квітку пронести…» – ці рядки одного з поетів є головною тезою четвертої поетичної збірки, яка вийшла напередодні 20-ї річниці університету. Збірка пола подарована гостям, які були присутні на святкуванні ювілею: космонавтам, директорам підприємств, депутатам, науковцям. Одночасно збірка була подарована колективу обласної бібліотеки імені Тараса Шевченка. Директор бібліотеки щиро подякувала за книгу і побажала щастя, здоров’я і наснаги авторам збірки на творчій ниві. Серед поетів: В. Кикоть – член Національної спілки письменників України, Н. Зінченко – неодноразовий лауреат обласних конкурсів поезії, Ю. Борисов, Н. Зачосова, М. Щербина – талановиті поети, О. Хотькіна – член Національної спілки журналістів України, редактор всіх чотирьох збірок; студенти – А. Лагода, Н. Бердес, М. Кошова. Автори збірки мають особливий дар романтичного зображення картин життя і звертаються до вічної теми любові: до творця, друзів, коханої людини, рідного краю, відображають непрості явища і події сьогодення, відстоюють усе людяне з вірою у світлу силу слова і відродження душі!