«Війна така далека і близька…»

«Війна така далека і близька…»

З нагоди відзначення 78-ої річниці визволення міста Черкаси від нацистських окупантів 14 грудня для студентів Фахового коледжу СУРА було проведено годину пам’яті «Війна така далека і близька…».

Заступник директора Фахового коледжу Олександр Іванович Сивак розповів молоді про страшні часи нацистської окупації нашого міста та області в цілому, про величезні втрати, яких зазнали воїни-визволителі в запеклих боях за Черкаси, про основні операції радянських військ, в ході яких вдалося  звільнити Черкащину від фашистських окупантів.

Завдяки героїчним зусиллям наших батьків та дідів 14 грудня 1943 року з території Черкас було вигнано останнього нацистського загарбника. Цей день навіки закарбувався  в історії нашого міста та людській пам’яті.

4532 (1)

І зараз, коли українську землю знову топче ворог, коли тривають військові дії на сході України,  коли гинуть наші воїни-захисники в зоні бойових дій, такі  заходи з національно-патріотичного виховання юнацтва та молоді є вкрай важливими.

Спираючись на уроки нашої історії, навчати молоде покоління як любити і оберігати Батьківщину, захищати і словом, і ділом свою рідну землю від чужоземних загарбників, як це робили їх діди та прадіди понад 70 років тому.

4532 (2)

В рамках відзначення річниці визволення Черкас від нацистських окупантів наукова бібліотека Східноєвропейського університету ім. Рауфа Аблязова оформила книжкову виставку «Визволення Черкас: ціна перемоги». Представлена на ній література розповідає про воєнні дії на території тодішньої Черкащини, про героїчні подвиги воїнів-захисників, тих, хто боровся та загинув за визволення нашої землі.