Від Богдана до Тараса

Від Богдана до Тараса

Черкаси – квітучий край з багатою історією і самобутньою духовною культурою, неповторним поєднанням сучасного і минулого, реальності і легендарності, де унікальні історичні пам’ятки красуються на тлі чарівної природи.

Багатством і розмаїттям вирізняється духовне життя головного міста Шевченкового краю.

myqq43j4iae

Нещодавно студентська рада Східноєвропейського університету спільно з кандидатом історичних наук Сергієм Шамарою провела пішу екскурсію центральною частиною міста за символічним маршрутом «Від Богдана до Тараса».

У програмі заходу – історичний опис назв вулиць середини XIX–XX ст., секрети рівної прямокутної забудови міста, легенди козацьких часів, оповідання про життя підприємців і грабарів та їхні маєтки. Найважливішими пунктами екскурсії стали Площа Богдана Хмельницького, ошатний Палац одружень, музей «Кобзаря» Т. Шевченка, Замковий узвіз, меморіал «Пагорб Слави», Свято-Троїцький храм, краєзнавчий музей, будівля колишнього готелю «Слов’янський», Черкаське музичне училище ім. С. С. Гулака-Артемовского, жіноча гімназія (школа № 17) та багато інших об’єктів. Закінчили екскурсію музеєм «Кобзаря» на Хрещатику.

zizbs1t-ll0

Враженнями про екскурсію поділилася студентка-магістр Аліна Музика: «У мене немає слів, одні емоції. А-а-а-а-а, все було дуже класно! Я навчаюся на шостому курсі, але й досі стільки не знала про рідне місто; дуже цікаво, весело. Мені дуже-дуже сподобалося.». «Завданням студентської ради спільно з фахівцями щодо першокурсників, – говорить помічник ректора з виховної роботи, – є передати дух, яким живе університет не тільки в академічному просторі, але й у періоди відпочинку та рекреації».