У Східноєвропейському університеті відбулася всеукраїнська наукова конференція

У Східноєвропейському університеті відбулася  всеукраїнська наукова конференція

15 – 17 квітня у рамках проведення Днів науки в Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбулася Всеукраїнська конференція «Управління економіко-соціальними системами розвитку суспільства в умовах євроінтеграції», яка викликала науковий інтерес у більш ніж 120 учасників.

Це – провідні науковці Черкащини, викладачі, аспіранти, студенти СУЕМ, а також представники інших вищих навчальних закладів України, а саме: Національного університету «Острозька академія», Національного університету «Львівська політехніка» та Вінницького національного аграрного університету.

Із вітальним словом на пленарному засіданні звернулася ректор університету, зазначивши, що рівень соціально-економічного розвитку України багато в чому залежить від наукового потенціалу країни.

– Саме перед науковцями життя ставить складні, але дуже цікаві завдання, вирішення яких великою мірою визначає місце України у світовій спільноті, – наголосила ректор.

У ході пленарного засідання з доповідями виступили науковці з багаторічним практичним досвідом, професори Б. П. Дмитрук, І. С. Задорожний, В. М. Яценко. Зокрема мова йшла про антикорупційну діяльність як передумову проведення економічних реформ в Україні, проблеми організації та шляхи їх вирішення у сучасній системі управління. Учасники конференції розглянули широкий спектр питань із управління економіко-соціальними системами розвитку суспільства в умовах інтеграції України до Європейського Союзу, обмінялися досвідом, науковими ідеями і пропозиціями щодо подальших досліджень.

Особливу увагу привернула тема доповіді заступника голови – керівника апарату Черкаської обласної державної адміністрації, кандидата технічних наук Віталія Коваля, а саме в тій частині, де йшлося про стратегію розвитку Черкаської області в контексті децентралізації влади в умовах євроінтеграції.

На завершення засідання ректор закладу, за вже усталеною традицією, вручила почесні відзнаки та грошові винагороди обдарованим студентам.

Для підтримки фахівців нової формації, сьогоднішніх студентів, а завтра – менеджерів, економістів та управлінців, яких готують у Східноєвропейському університеті, президент університету Р. А. Аблязов у 1999 році започаткував грошове заохочення обдарованих студентів у вигляді стипендії. Цього разу стипендії фундатора університету отримали Марина Кошова, Микола Кінішенко, Мирослав Бугайцов.

Черкаське обласне об’єднання організацій роботодавців, головою якого є член Опікунської ради СУЕМ Борис Райков, також підтримує й нагороджує стипендіями студентів, які виявили наукові та творчі здібності. Цьогоріч  відзначено Вікторію Кириченко та Анастасію Литвиненко.

Переможцями конкурсу на приз льотчика-космонавта О. А. Леонова, який є членом Опікунської ради і давнім другом університету, стали Олена Рубель, Максим Янчинський, Ірина Істоміна. Останні отримали дипломи, почесні медалі та грошові премії від Альфа-банку.

Обговорення наукової проблематики конференції продовжилося на секційних засіданнях за широким колом напрямків. Студенти та аспіранти охоче взяли участь у роботі секцій, представляючи власне бачення проблем розглянутої тематики. Саме на таких заходах студенти перестають бути студентами і виявляють себе як справжні науковці. Для них участь у конференції є чудовою нагодою реалізувати свій науковий потенціал та заявити про себе як молодого вченого, показавши високий рівень теоретичної підготовки і науково обґрунтувавши свої пропозиції щодо вирішення обговореної проблеми.