У Східноєвропейському університеті провели Workshop готельно-ресторанного бізнесу та туризму

У Східноєвропейському університеті провели Workshop готельно-ресторанного бізнесу та туризму

У Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту відбувся Workshop готельно-ресторанного бізнесу та туризму. Це майданчик для обговорення актуальних питань індустрії гостинності за участю відомих рестораторів України, фахівців із туризму, студентів і викладачів черкаських вишів.

Під час зустрічі з доповідями виступили фахівці-практики індустрії гостинності. Так, директор туристичного комплексу «Черкащина 365» (с. Думанці) Анна Шульга розповіла про мережу готелів «365», яка пропонує унікальні для України тижневі тури «все включено». Зокрема, вона детально розповіла про специфіку роботи і послуги власного туристичного комплексу та наголосила, що нині на Черкащині стрімко розвивається активний туризм. Також Анна Шульга акцентувала увагу студентів на тому, що фахівці сфери обслуговування завжди повинні вдосконалюватися, вчитися, щоб зробити відпочинок туристів максимально комфортним, цікавим і щоб вони хотіли повернутися сюди знову. 

Власним досвідом роботи у сфері гостинності поділився шеф-кухар готельно-ресторанного комплексу «Україна» (м. Черкаси) Олег Любімов. Він розповів про те, який шлях йому потрібно було пройти, перш ніж стати шеф-кухарем престижного закладу.

– Для того, щоб опанувати майстерність приготування страв, потрібно постійно розвиватися і самовдосконалюватися, – наголосив Олег Любімов. – Необхідно враховувати, що професія вимагає максимум точності і уваги: знати всі тонкощі приготування і зберігання продуктів.  І освіта за спеціальністю – це перший і важливий щабель для того, щоб здобути знання про організацію ресторанного бізнесу, технологію приготування страв, обладнання ресторанного господарства тощо.

Такі заходи стали вже традиційними у Східноєвропейському університеті. Вони сприяють удосконаленню професійних компетенцій студентів, даючи змогу зануритися в майбутній фах і дізнатися про практичну сторону обраної спеціальності.