Сьогодні у Східноєвропейському університеті пройшло засідання студентської ради при ОДА в рамках обласної студентської наукової конференції «Про стан розвитку наукової діяльності у Черкаській області: студентський аспект».

Захід проведено з метою формування та координації студентських наукових товариств, заохочення молоді до наукової діяльності, сприяння взаємодії студентства з органами державної влади.

3643 (9)

Особливої атмосфери та святковості конференції додало різнобарв’я вишиванок. Студенти, професорсько-викладацький склад та гості прибули цього дня до навчального закладу у національному вбранні, відзначаючи Всесвітній день вишиванки.

3643 (8)

Із вітальним словом до представників студентських рад вищих навчальних закладів області звернулася ректор Східноєвропейського університету. Вона підкреслила, що наукова робота є невід’ємною складовою навчального процесу у ВНЗ, побажала всім плідної роботи, а також зазначила, що такі заходи дозволяють студентам обмінятися науковими поглядами і знайти однодумців.

3643 (6)

Начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський привітав учасників конференції від імені голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка та окреслив аспекти державної політики сприяння науковій діяльності студентської молоді.

Про медіадіяльність студентської ради при ОДА, збільшення релевантності у соціальній мережі та співпрацю зі ЗМІ розповів Павло Прибіш – спеціаліст відділу вищої, професійно-технічної освіти та фінансового забезпечення обласного управління освіти. Зокрема, він надав поради студентам, як ефективно використовувати фейсбук для висвітлення діяльності студентської ради.

3643 (1)

Зі звітами стосовно наукової діяльності студентства виступили голови студентських рад вищих навчальних закладів регіону: Анастасія Литвиненко (Східноєвропейський університет), Юлія Нечипоренко (ЧНУ ім. Б. Хмельницького), Євгеній Стрельніков ( ЧДТУ), Дмитро Макаренко (Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т. Г. Шевченка).

За активну громадську позицію та з нагоди Дня науки подяками Управління освіти і науки Черкаської ОДА були відзначені студенти-активісти з різних ВНЗ. Також Валерій Вікторович вручив подяки працівникам Східноєвропейського університету: помічнику ректора з виховної роботи Вірі Волковій та директору юридичного інститут Івану Оксьому.

Наприкінці конференції завідувач обласного центру практичної психології та соціальної роботи обласного інституту післядипломної освіти Тетяна Войцях провела для студентської молоді практикум з лідерства.