Східноєвропейський університет готується до проведення в Україні пенсійної реформи

Східноєвропейський університет готується до проведення в Україні пенсійної реформи

22 листопада 2012 року у Східноєвропейському університеті відбувся семінар-практикум “Формування недержавного пенсійного забезпечення у вищих навчальних закладах”. Семінар-практикум проведено спеціалістами Європейської федерації фінансових експертів «Грін Капітал».

У семінарі-практикумі взяли участь генеральний директор Європейської федерації фінансових експертів «Грін Капітал», член комісії УСПП з питань політики страхового захисту суспільства та державних інтересів Яременко Надія Валентинівна, провідний фінансовий експерт ЄФФЕ “Грін Капітал” Вара Андрій Володимирович та регіональний директор ЄФФЕ “Грін Капітал” Дегтяр Григорій Данилович.

Під час семінару працівники та студенти Східноєвропейського університету отримали від Вари А. В. інформацію щодо демографічних та фінансових передумов пенсійної реформи, а також прогноз розвитку пенсійного забезпечення до 2050 року.

В розвиток оголошеної теми семінару-практикуму генеральний директор ЄФФЕ “Грін Капітал” Яременко Н. В. в своєму виступі підняла питання щодо функціонування в Україні системи недержавного пенсійного забезпечення (третього рівня), структури такої системи, вимог до суб’єктів системи, реальний стан у недержавних пенсійних фондах, у тому числі щодо розміщення пенсійних активів, показників їх діяльності, а також повідомила про проблеми та уроки, які необхідно врахувати для забезпечення успішного запровадження та функціонування нової пенсійної системи в Україні.

Наприкінці семінару Дегтяр Г. Д. презентував слухачам програму для працівників вищих навчальних закладів “Убезпечений працівник”. Зокрема, було повідомлено про переваги запропонованого продукту як в контексті працівника, так і в контексті роботодавця. На завершення семінару відбувся брифінг, в рамках якого усі присутні мали змогу задати питання та отримати вичерпні відповіді.

Як сказала ректор Східноєвропейського університету Казарінова Наталія Леонідівна, основним результатом сьогоднішнього результату є те, що учасники семінару вчасно отримали інформацію про зміни в законодавстві. Також вона додала, що байдужих не залишилося.

В підсумку за наслідками проведення робочої зустрічі адміністрації Східноєвропейського університету та ЄФФЕ “Грін Капітал” домовлено про спільну діяльність та укладено угоду про співпрацю.