Студенти та викладачі СУЕМ на п’ятій науковій краєзнавчій конференції «залізнякові читання»

Студенти та викладачі СУЕМ на п’ятій науковій краєзнавчій конференції «залізнякові читання»

18 жовтня студенти та викладачі Східноєвропейського університету взяли участь у П’ятій науковій краєзнавчій конференції «Залізнякові читання», що традиційно проводиться у селі Медведівка Чигиринського району Черкаської області.

У роботі конференції взяли участь завідувач кафедри менеджменту туризму, готельного і ресторанного бізнесу Десятніков Іван Валерійович та студенти спеціальності «Туризм» Терещенко Володимир, Чекотун Анастасія та Вдовиця Дар’я.

Мета конференції полягала у залученні учнівської та студентської молоді до науково-дослідної роботи, вивченні рідного краю, культивуванні почуттів патріотизму та гордості за свою Батьківщину.

Учасники конференції виступили з доповідями та взяли участь у обговоренні виступів колег, присвяченим історії та культурі Черкащини, її етнографії, археології та топоніміки, а також видатним землякам краю.

За результатами роботи конференції доповідь студента 1-го курсу Терещенка Володимира «Село Журжинці та його історія» була визнана кращою у секції «Моя Україна, моя Черкащина, моє село».

Завершенням конференції стала екскурсія для її учасників Чигиринщиною.