Студенти Східноєвропейського на першому Черкаському книжковому фестивалі

Студенти Східноєвропейського на першому Черкаському книжковому фестивалі

7 квітня 2017 року студенти спеціальності «Переклад» разом з викладачами кафедри теорії і практики перекладу відвідали Книжковий фестиваль, який гостинно прийняла Черкаська обласна філармонія.

Упродовж заходу студенти та викладачі скористалися чудовою нагодою познайомитися з продукцією провідних українських видавництв й придбати  різноманітні книги, асортимент яких був настільки широким, що міг задовольнити смаки навіть найвибагливішого читача. Серед представленої продукції приємно було бачити книгу нашого колеги – доцента кафедри теорії і практики перекладу В. М. Кикотя «25 американських поетів у перекладі Валерія Кикотя», презентація якої відбувалася у Східноєвропейському університеті.   

364 (2)

Також студенти завітали на освітній майданчик, де взяли участь у мотиваційному полілозі «Куди «приводять» книги…», у ході якого Тетяна Пилипець, директор Львівської центральної бібліотеки для дітей та юнацтва, поділилася власним досвідом того, як популяризувати книгу та зробити бібліотеку не лише місцем для читання, а й осередком цікавих зустрічей і подій.

364 (4)

Книжковий фестиваль проводився у нашому місті вперше і тривав  з 7 по 9 квітня. Серед запрошених гостей фестивалю були В. Шкляр, М. Дочинець, І. Роздобудько, В. Цибулько, Л. Подерев’янський, брати Капранови, Ю. Овсієнко, Є. Чуприна, О. Зуб та багато інших. Відвідувачі заходу мали можливість побувати на прес-конференціях та презентаціях книг сучасних письменників України; потрапити на освітній майданчик, де проходили лекції від дизайнерів, коучів, істориків, політологів, громадських діячів та інших цікавих спікерів; відвідати креативні майстер-класи, зокрема навчитися розмальовувати книги, пізнати техніку «декупажу», «мехенді» каліграфії, вишивання букв тощо; цікаво та корисно провести час зі своїми дітьми; зробити атмосферні світлини у тематичних фотозонах; пригоститися філіжанкою кави зі смаколиками в затишному місці для відпочинку.

Після заходу студенти та викладачі обмінялися враженнями від побаченого і висловили сподівання на започаткування та розвиток традиції проведення подібних фестивалів у нашому місті. 

364 (3)