День єднання - символ незламності українського духу!
Сьогодні, 16 лютого, ми відзначаємо День єднання - особливу дату, що народилася в момент найбільших викликів для нашої держави.
Про технологію приготування та історію появи страви, яка стала гордістю грузинської кухні, дізналися студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» під час майстер-класу з приготування хінкалі.
Навчання провели шеф-кухар кафе грузинської кухні «Стумарі» Тимур Гомурашвілі та су-шеф Микола Дуда.
Хінкалі – національна грузинська страва, що має вигляд мішечка з тіста, начиненого м’ясним фаршем. Головне, що відрізняє хінкалі від інших страв такого вигляду (пельменів, вареників) – це бульйон всередині. Їсти хінкалі потрібно руками, щоб не проткнути виделкою тісто і не втратити бульйон.
Студенти дізналися про основні інгредієнти, опанували технологію ліплення хінкалі та правила подачі страви до столу. Всі без винятку отримали заряд енергії та позитиву від спілкування з професіоналами своєї справи. Зустрічі такого формату вже стали традицією у Східноєвропейському університеті і проводяться в рамках проекту «Готельно-ресторанні практики». Вони дозволяють молодим спеціалістам не тільки вдосконалити навички і здобути нові професійні компетенції, а й знайти місце практики і майбутнього працевлаштування.
Сьогодні, 16 лютого, ми відзначаємо День єднання - особливу дату, що народилася в момент найбільших викликів для нашої держави.
Протягом останніх років у Східноєвропейському університеті імені Рауфа Аблязова проводилися дослідження за темою: «Теоретико-методологічні, методичні та практичні проблеми корпоративного управління організаціями, підприємствами й установами та їх інтеграція на рівні національної економіки України».
Пасечник Ія Валеріївна успішно захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 051 "Економіка"!