Студенти-дизайнери підкорюють нові наукові горизонти

Студенти-дизайнери підкорюють нові наукові горизонти

Студенти Східноєвропейського університету взяли участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Традиції та новітні технології у розвитку сучасного мистецтва». Подія відбулася 19 квітня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Східноєвропейський університет представили студентки 2 курсу спеціальності «Дизайн» Олександра Мошенська і Марина Пишна із доповіддю «Параметризм: новації в сучасному середовищі».

– Параметризм – новий глобальний стиль в архітектурі та містобудуванні. Замість простих геометричних об'єктів – кубів, циліндрів, пірамід, прямих ліній – вводяться інші елементи, що здатні бути елементами більш складних геометричних утворень, таких як: «тканина», «волосся», «краплі» тощо, – пояснила суть представленого стилю Олександра Мошенська.

Марина Пишна у виступі акцентувала на застосуванні параметричного дизайну в інтер’єрі. Зокрема, вона зазначила, що цей стиль почав використовуватися порівняно недавно і більше підходить для сучасної молоді.

327221 (3)

Стосовно перспектив застосування стилю вихованки СУЕМу висловили думку, що органічні параметричні форми доцільно використовувати під час проектування готельно-ресторанних комплексів на Черкащині.

– Я взяла участь у подібному заході вперше. Це можливість продемонструвати знання, презентувати власні ідеї, познайомитися з новими людьми, – поділилася враженнями від участі у заході Олександра.

За лаконічний виклад наукової доповіді студентки отримали подяку від завідувача кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ Тетяни Касьян. Доповідь надрукована в збірнику матеріалів конференції.