Східноєвропейський університет відвідала делегація з Франції

Східноєвропейський університет відвідала делегація з Франції

23 травня до Східноєвропейського університету економіки і менеджменту з дружнім візитом завітала французька делегація з Ламберсару, розташованому в межах потужного промислового центру Європи Нор–Па-де-Кале.

У складі делегації були представники асоціації україно-французької дружби Гі та Тетяна Шато, Клод і Марія Антуанетта Тібер’єн, Світлана Якименко та Ріта Лавреньєва.

– Ми завжди раді Вас бачити у нашому закладі. Це прекрасна нагода поспілкуватися, обмінятися досвідом і більше дізнатися про Францію, – звернулася до гостей ректор.

Познайомившись із європейськими гостями, перше, що привернуло увагу присутніх, це жовто-блакитна стрічка на сорочці Клода Тібер’єна. 

img_7939+

– Ця стрічка мені дуже дорога. З нею я брав участь у мітингу в Франції на підтримку України. Наші діти переконували нас відмінити поїздку через загострення ситуації на Сході України. Однак ми з дружиною дуже любимо Вашу країну і не могли не приїхати, – переклала слова шановного гостя Світлана Якименко.

Співпраця між Східноєвропейським університетом та асоціацією україно-французької дружби розпочалася понад 10 років тому, коли студенти і викладачі СУЕМ вперше приїхали до Ламберсару та відвідали Лілльський католицький університет. Із того часу представники університету неодноразово були у Франції, проживаючи у родинах членів асоціації. Вони знайомились із побутом, національною кухнею, традиціями французів, а також мали можливість побачити визначні місця, архітектуру та краєвиди цієї країни.

Французи часто відвідують Черкаси, зокрема і Східноєвропейський університет. Під час візиту гостям провели оглядову екскурсію закладом, розповіли про історію університету та його засновника Рауфа Аблязова, і, звичайно ж, про фахівців, яких тут готують. Делегати із цікавістю роздивлялись стенди, навчальні аудиторії, зали засідань, пам’ятки на території закладу і залюбки фотографувались.

img_7976

Загалом зустріч пройшла тепло, по-сімейному. За кавою та чаєм гості обговорювали роботу університету, розповідали про себе, розпитували про Черкаси. Було помітно, що спілкування їм приносить задоволення, вони щиро посміхались, насолоджуючись візитом. 

Наприкінці заходу ректор подякувала гостям за відвідини і співпрацю, а також презентувала пам’ятні подарунки.