Правники відвідали виїзне заняття у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Правники відвідали виїзне заняття у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Студенти спеціальності 081 «Право» у рамках вивчення освітніх компонентів «Медіація в юридичній діяльності», «Цивільне право» та «Господарське право» відвідали виїзне заняття у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області.

Здобувачі освіти дізнались від директорки центру Ірини Мостової про медіаторів, переваги та принципи медіації, доцільності її впровадження.

Вирішення конфліктів шляхом медіації забезпечує:

-вміння вирішувати конфлікти мирним шляхом
розвиток комунікативних навичок;

-краще зрозуміти однин одного та вдосконалити навички самостійного вирішення конфліктів без застосування насильства;

-поліпшення стосунків, зниження рівня агресії, проявів насильства та булінгу.

Медіацію можна застосувати замість звернення до суду, до звернення до суду, під час судового розгляду та на стадії виконання судового рішення.

Медіація — це метод, котрий допомагає сторонам врегулювати конфлікт і досягти максимально ефективних домовленостей зі спірних питань без звернення до традиційної судової системи, що набирає все більшого поширення в нашій країні.

Медіація — це інструмент, що вже найближчим часом може забезпечити зниження навантаження на суддів та покращити доступ громадян до правосуддя, тому так важливо давати студентам необхідні знання з цього альтернативного способу врегулювання конфліктів.