Не спати 3 дні? На Студреспубліці – легко!

Не спати 3 дні? На Студреспубліці – легко!

Після перемоги на регіональному етапі Міжнародного проекту «Студентська республіка» в місті Черкаси, молодіжний мер-студент Східноєвропейського університету Микита Величко та відібраний магістрат поїхали відстоювати честь міста на Всеукраїнський етап, який проходив у місті Євпаторія з 24 по 27 серпня.

Конкурси, танці до ранку, змагання з КВК – все це обрані черкаські магістрати та молодіжний мер мали змогу побачити та відчути.

Але не лише розважатися приїжджають на «Республіку». Метою проекту є розвиток потенціалу в молоді, здобуття стратегічних та соціальних навичок ведення політичної гри. Від кожного міста їхала певна кількість учасників. Так як Черкаси приймали участь вперше, то на Всеукраїнський етап було делеговано лише 12 осіб разом з мером, а от, наприклад, Чернівці приїхали компанією близько восьмидесяти чоловік (магістрати, мер та гості). Також молодь мала змогу прослухати лекції з бізнесу, саморозвитку фотомайстерності, пограти в мафію, квести, тощо. Однією з найважливіших «фішок» були пленуми. Всіх учасників поділили на 4 кластери (сектори), які відстоювали розвиток певної ідеології в країні: капіталізм, соціалізм, духовне суспільство та націонал-патріотизм.

Ставлення до політичних ігор на кластерному та загальному пленумі вказує на особисту політичну культуру українця, - коментує мер Студреспубліки Черкас Микита Величко. – На мою думку ці тренінги були дуже ефективними в розкритті актуальності політичної ідеології. Після жеребкування особисто я потрапив в кластер капіталізму і стверджував цю позицію як найкращу.

Найважливішим етапом «гри» були вибори президента Студреспубліки. Для політичної агітації студенти не шкодували нічого – в хід пішли написи на ватманах, презервативах, футболках та власних спинах.

Великий ажіотаж викликали конкурси «Перша Леді» та «Містер Студреспубліки». В останньому представник з Черкас Денис Товстий переміг в номінації «Містер інтернет», здобувши найбільше голосів в інтернет-голосуванні.

Насправді, це дуже неочікувано для мене, - говорить Денис. – Коли в цій номінації назвали мої прізвище, то здивувався, але це було приємне здивування. Отже, недарма старався!

В останній день молодь танцювала до ранку, зранку, а потім дружно збиралася в дорогу додому. Після трьох діб безсонної ночі, виборів, лекцій, агітацій та конкурсів студенти ще мали сили робити щось більше. Але, на жаль, все закінчується так само несподівано як і починається. Три дні пролетіли непомітно, вражень купа і студенти з нетерпінням чекатимуть наступного року, щоб повторити все це знову.