Міжнародний День науки у Східноєвропейському університеті

Міжнародний День науки у Східноєвропейському університеті

Міжнародний День науки - свято, коли вшановуються наукові традиції, досягнення вчених, якими ми пишаємося і на яких покладаємо великі сподівання.

13 травня об 11 годині в прес-центрі Обласної державної адміністрації відбувся «круглий стіл», присвячений Міжнародному Дню науки, в роботі якого взяли участь представники Східноєвропейського університету д.т.н, директор інституту Інформаційних та інноваційних технологій в освіті М.Ф. Ус та к.е.н., доцент кафедри Економічної теорії В.І. Шульга.

3-1


Ус М.Ф. виступив на засіданні «круглого столу» з короткою доповіддю про наукові здобутки колективу Східноєвропейського університету. Він повідомив, що навчальний процес в університеті забезпечують понад 200 викладачів, що проводять також і наукові дослідження. Серед них 25 докторів наук та 64 кандидати наук. Вчені університету ведуть дослідження в межах семи основних наукових шкіл, керівниками яких є д.т.н., акад. МІА Р.Ф Аблязов, д.і.н. П.П. Панченко, д.ф.н. І.В. Лімборський, д.ю.н. С.Г. Стеценко, д.ю.н. В.П. Ємельянов, д.е.н. А.В. Гриньов, д.е.н. В.К. Васенко. Результати досліджень наших вчених та колег з інших наукових закладів публікуються в науковому журналі «Вісник СУЕМ. Серія: економіка та менеджмент», який виходить з 2007р. За останні три роки викладачами університету захищено 3 докторські та 5 кандидатських дисертацій, готується до захисту ще 4 докторських та 25 кандидатських роботи. В університеті проводиться робота щодо відкриття постійно діючою аспірантури з напряму «економіка» та створення спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій за спеціальністю 08.00.04 - економіка та управління підприємствами.

2-1


В рамках заходу заступник голови Черкаської ОДА А.Ю. Чабан вручив нагороди молодим науковцям за здійснення прикладних наукових досліджень в галузі економіки області. Серед нагороджених - наш колега, к.е.н, доцент Віктор Іванович Шульга. Він отримав премію за наукове дослідження «Оцінка стану соціально-трудових відносин на сільськогосподарських підприємствах».

Поздоровляємо Віктора Івановича з нагородою, бажаємо нових наукових досягнень!

4